Yeni Kabine Açıklandı!

10.07.2018 01:29
  •  A 

Başkan Erdoğan'ın yemin töreni ile birlikte, Türkiye parlamenter sistemi bırakıp, cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçmiş oldu. Başkan tarafından açıklanan yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanı, yani ekonomiden sorumlu bakan Berat Albayrak oldu. 

Ekonomide yaşanan tümden değişime döviz kurları çok sert tepki vermiş gözüküyor. Kabine açıklanmadan evvel 4.58 civarında olan Dolar kuru, kabinenin açıklanması ile birlikte 4.74'e kadar yükseldi.  

BİST, dün beklediğim gibi, yaşanan yükseliş sonrasında kar realizasyonlarına sahne olmuştu. Aynı durum bugün de devam edebilir. Teknik olarak BİST genelinde bu beklentim zaten vardı. Kim bilir belki de yeni kabine teknik realizasyonun kılıfı olur. Bu arada ekonomik kurul ve ofislerde yer alacak kişiler de önemli olabilir. Henüz onları duymadık. 

Ne diyelim, umarım ülkemiz için hayırlı olur. 


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 09.07.2018
    08:57

    Facia Gibi Kaza! Uzunköprü-İstanbul seferini yapan yolcu treninin Tekirdağ'da raydan çıkması ile yaşanan tren kazasında 24 can kaybı ve 338 yaralımız var. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, tüm yakınlarına ve milletimize baş sağlığı, yaralılara da a... Devamı »

  • 06.07.2018
    08:52

    Pazartesi Yeni Bir Dönem Başlıyor! Kabine kabine, işte geldi kabinenin belli olacağı tarih. Pazartesi yeni kabine açıklanacak ve Türkiye yepyeni bir sistem ile yönetilmeye başlanacak. Ben pozitif bir şaşkınlık yaşamak istiyorum! Meclis dışından, kendi alanlarınd... Devamı »

  • 05.07.2018
    08:56

    Yeni kabine açıklanınca BİST'in 100 Bin üstüne çıkmasını bekliyorum. Ama tabii gerçekten de iş yapacağına güvenilen bir kabine olmalı. Yoksa hayal kırıklığı yaratacak bir kabine olursa, son açıklanan enflasyon rakamlarının da baskısı ile bu hayalim suya... Devamı »

  • 04.07.2018
    14:08

    Değerli Arkadaşlar, Gold Üyelik ücretlerimizde 9 Temmuz tarihi itibarıyla kısmi artışlar yapılacaktır. Bu nedenle sizlerle öncesinde bu bilgiyi paylaşmak istedim. Henüz süresi dolmamış tüm mevcut gold üyelerimiz, sonraki üyelik yenilemel... Devamı »

  • 04.07.2018
    09:16

    İşte aylardır uyarıyoruz, TCMB ve faizler için konuştukça kurları yukarı çekiyoruz. Bu olunca cari açık veren ve her alanda ithalata bağımlı bir ekonominin kur artışı kaynaklı enflasyon ateşi de artar diyorduk. En başında faizle müdahale edilmezse, sonra çok d... Devamı »