ABD-Çin Krizinde Ilık Rüzgarlar!

27.03.2018 09:17
  •  A 

Trump'ın Çin'e karşı 50 Milyar Dolar'lık ek vergi ve gümrük açıklamaları ile gerilen ilişkilerde özellikle Çin tarafından yapılan pozitif açıklamalar ve ABD'nin Çin'e karşı mevcut cari açığını kapatmaya yönelik karşı teklifi sonrasında, ilişkilerdeki soğuk esen rüzgarda sakinleşme görülüyor. ABD futurelarında pozitif tepkiler görülüyor. Pozitif tepkinin devamını görebiliriz. 

Almanya Dax endeksinde çok önemli ve tehlikeli bir teknik destek seviyesindeyiz. Destek-Direnç Tablosunda gösterdiğim bu seviyede alımların gelmesini ve DAX'ın da toparlanmasını bekliyorum. Ama eğer dikkat çektiğim destek kırılacak olursa, Dax ekstra sert satışlara sahne olabilir. Dediğim gibi, ben bu destekte alımların geleceğini ve DAX'ın da yükseliş yönünde tepki vermesini bekliyorum.

ONS&Gr.Altın!
              Her ikisinde de güçlü direnç seviyelerinde olduğumuzu düşünüyorum. Özellikle Gr.altında kritik bir flama tekniği oluşuyor. Direncini yukarı kırması halinde Destek-Direnç Tablosunda dikkat çektiğim sert bir yükseliş yaşanır. Ama benim beklentim; mevcut direnci geçmeyip, aşağı yönlü flama yapacağı ve alt desteklerine doğru gevşeyeceği yönünde.

AB İle İlişkiler Yumuşuyor Mu?
              Dün Dönem başkanı Bulgaristan'ın liderliğinde toplanan zirveden sonra hemen ilişkiler yumuşuyor demek için erken. Ancak en azından her iki taraf da, yumuşama ve ilişkilerin yeniden düzelmesi yönünde görüş belirttikleri için, kısmi bir pozitif havadan söz edebiliriz. Bulgaristan'ın dönem başkanlığı bitmeden yeni bir zirve daha yapılması konusunda görüş oluştu. 

Türkiye AB ile ilişkilere verdiği önemi ve ilişkilerin yeniden düzelmesi beklentilerini dile getirip, AB'den isteklerini yazılı olarak bildirdi. En azından bu yazılı taleplerin karşılığını duyana kadar nispi bir iyileşme görebiliriz.

BİST de, Pozitif Tepki Yapabilir!
              Diğer borsalardaki pozitif tepkilerin BİST'de de görülmesini bekliyorum. Dün gün içindeki yükseliş, küresel piyasalardaki satışların ve kurlardaki yükseliş görüntüsünün baskısı ile seans sonunda yükselişi geri verip düşüşle kapatmıştık. Bugün alımlarla başlanmasını bekliyorum. 

Ancak; Destek-Direnç Tablosunda dikkat çektiğim euro tekniklerine yine de dikkat etmek lazım! Euro'da yukarı yönlü bir flama tekniği başlayacak olursa, BİST bu hareket nedeniyle yeni bir baskı altına girebilir.

Devamlı uyarıyorum! İçinde bulunduğumuz süreçte endeks olarak değil de hisse bazlı teknikler çok daha önemli. Hisse bazlı getirilerin endeksten çok daha çok daha yüksek olduğunu görüyorsunuz. 

NOT: 11:00 sonrası aranızdan ayrılacağım. Eğer yetişebilirsem ikinci seansın sonuna doğru aranızda olabilirim.

    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 26.03.2018
    09:12

    Bugün dönem başkanı Bulgaristan'ın ev sahipliğinde Varna'da AB-Türkiye zirvesi yapılacak. Bizim için haftanın en önemli gelişmesi bu zirve olarak görüyorum. Kopma noktasına gelmiş ilişkilerin yeniden normalleşmesi için kritik bir zirve. Zirvede kar... Devamı »

  • 23.03.2018
    09:20

    Trump dünya ticaret savaşlarını tam manası ile ateşlemeye başladı. Bu yöndeki salvoları arka arkaya geliyor. Demirçelik ve alimünyum için getirilen ek vergilerden hemen sonra, dün de Çin'e karşı ilk etapta 50 Milyar Dolar civarında ek gümrük ver... Devamı »

  • 22.03.2018
    08:40

    FED faiz kararı açıklandı. Politika faizi 25 baz puan artışla, % 1,25 - % 1,50 aralığından %1,50 - % 1,75 aralığına çıkartıldı. 2018 için 2 tane daha faiz artışı yaparız. 2019 için ise 4 faiz artışı yapma görüşündeyiz dediler. Yıl başından beri 2018 i&... Devamı »

  • 21.03.2018
    09:21

    FED, bugün yeni başkanı Jerome Powell ile ilk toplantısını yapıyor. 21:00'de FOMC açıklamalarını ve 21:30'da yeni başkanın ağzından basın açıklamalarını duyacağız. Muhtemelen 25 baz puanlık bir artış yapıp, sene içinde üç tane daha faiz artışı yapma ... Devamı »

  • 20.03.2018
    09:39

    Siz ister FED faiz baskısının etkileri, ister Suriye'de Afrin sonrası Münbiç'te ABD ile riskli bir gerilim sürecine gireceğimiz için, ister ABD-BM-AP tarafından yapılan olumsuz açıklamalar deyin, ister düşürülen notların etkileri olarak gör&... Devamı »