Ticaret Savaşları Mı Başlıyor?

07.03.2018 08:56
  •  A 

ABD Başkanı Trump demirçelik ve alüminyum ithalatına ek vergiler koyacağız diye bir gündem başlatınca, karşılığı AB'den de geldi. AB'de benzer şekilde ABD'den yapılan demir çelik dahil bir çok alanda karşılık düşünüyoruz açıklaması yaptı. Benzer açıklamalar diğer ülkelerden de gelebilir. Bu açıklamalar şu an için gelişmiş borsaları dalgalandırıyor. Trump karşı açıklamalar sonrası geri adım atar mı atmaz mı görüp, ona göre gidişatın ne olacağını göreceğiz. Trump'ın bu sürpriz açıklamaları sadece dünyayı değil, kendi kabinesini ve yakın çevresini de şaşırtıyor! Dün baş ekonomi danışmanı da istifa ettiğini açıkladı. 

BİST de kısmi bir düzeltme yaşamış görülüyor. Teknik olarak 116.147 bollinger desteğinin altına inmesi halinde daha alt destek seviyelerine inme riski artacaktır. Şimdilik bollinger desteğini takip etmek önemli olacaktır. Ancak, endeks için kısmi bir realizasyon riski olsa da, hisse bazlı ayrışmalar yine de olabilir. 

Cuma gününden beri pek fazla ekran başında durmadım. Fazla da haber takip etmedim. O nedenle yazımı kısa tutacağım. Piyasalara adapte olmam lazım.

Hepinize bol kazançlar dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 02.03.2018
    09:12

    Dün yine savaşın acı yönü gerçekleşti. Afrin operasyonunda 8 şehit ve çok sayıda yaralı verdik. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de şifa diliyorum. Dünya neden savaş olmadan yaşayamıyor çok yazık. İnsanlardaki bu hırs, umarım bir gün d&uu... Devamı »

  • 01.03.2018
    09:01

    Özel bir gündem olmadığı için yazımı çok kısa tutacağım. Yıl sonu bilançolarının bitmesi ile temettü ve sermaye artışı dönemine girmiş olduk. Şirketlerden temettüler açıklanmaya başlandı. Temettü hisse değeri sabit dururken ödenen ek... Devamı »

  • 28.02.2018
    08:52

    ABD FED başkanı Powell, başkan olduktan sonra ekonomi hakkındaki ilk sunumunu dün senatoda yaptı. Ekonomideki büyümenin sürdüğüne ve ek faiz artışları da olabileceği iması yapınca, kur, dolar endeksi ve borsalar etkilenmiş görülüyor. Beklentilerde b&... Devamı »

  • 27.02.2018
    09:04

    Bugün yazım kısa olacak. Teknik olarak 118.385 üzerinde yeniden zirve hareketi olmasını beklerim. Ki, şu an rakamlar bu yönde. İç dış piyasalarda da hava bu ihtimale uygun. Risk iştahı piyasalara geri dönmüş gibi görünüyor. FED tarafındaki sıkıntı aşılı... Devamı »

  • 26.02.2018
    09:29

    Beklediğimiz gibi S&P not değişikliği yapmadı. Ama para piyasası tedbirleri ile kur ve enflasyon baskısı kırılamazsa, not negatif olarak değiştirilebilir uyarısında bulundu. S&P nedense bizi çok borçlu görüyor. Aslında kamu borcu en düşük ülkelerin başında... Devamı »