Yeni Yıl Yeni Rekor ve Kazanç Getirsin!

02.01.2018 09:37
  •  A 

Bugün 2018'in ilk borsa gününe başlayacağız. Siz bakmayın başlıktaki temenniye! Her zaman için öncelikle sağlık ilk dileğimiz. Dolayısı ile yeni yıl hepimiz için sağlıklı, mutlu olacağımız bir yıl olsun. Ama bu dileklerimizin yanında bol da kazanç getirsin. 

BİST'in tekniklerine bakınca, Destek-Direnç Tablosunda paylaştığım üst yeni rekorları görebilir gibi duruyor. Ancak, 2017'nin son günlerinde yabancıların olmadığı ortamda oluşan rekor teknik seviyeler nedeniyle bu görüntüler mevcut. Ama yeni yıla başlarken, yabancılar da işlerinin başında olacaklar. Yabancı fon yöneticileri bakalım endeksin bu seviyesine nasıl tepki verecekler göreceğiz. Umarım yeni yıla da yeni rekorlar ile başlar, açık olan diğer öngörülerimizin de gerçekleşmelerini görürüz.

Yeni Yıl Yeni Zamlar Getirdi!
              Elektrik, köprü ve otoyollara, trafik cezalarına ciddi oranda zamlar açıklandı. Trafik cezalarındaki artışları dikkate almıyorum. Çünkü trafik kurallarına uyulduğu takdirde ceza söz konusu değil. Ama diğer zamlar önemli gerçekten. Zamlar devletin gelirlerine katkı yapması açısından vatandaşta negatif tepki yaratsa da, rating kurumları ve fonlar açısından kamunun kaynak yaratması olarak görülürler. Ama yine de zam nahoş bir karardır. Özellikle elektrik zammı tüm maliyetlere olumsuz etki edeceği için enflasyonu yükseltecek ya da en azından olumsuz baskı yaratacak bir gelişmedir. 

İran Karıştı!
              İran'da bir anda başlayan halk hareketleri ve karışıklıklar ciddi boyutlara ulaşarak, neredeyse İran'ın tüm şehirlerine sıçramış durumda. Artan can kayıpları da yaşandığını görüyoruz. İran'daki gelişmeler bölge ve tüm Arap ülkeleri için önemlidir. Gelişmeleri takip etmekte yarar var.

 İç Siyasette de Gerilimler Var!
              Ak Parti'nin kurucusu olan aynı zamanda da ikisi de başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı yapmış iki önemli siyasetçisi arasında isim vermeden yaşanan bir gerilim görülüyor. Gül ve Erdoğan arasındaki bu gerilimin gelişmeleri iç siyaset açısından oldukça önemlidir. Bakalım süreç nasıl gelişecek.

BİST rekor ile 2017'yi kapattı. Yeni yıla da en azından seans içi yeni bir rekorla başlayabilir. Ama sonrasında kâr realizasyonlarına şahit olabiliriz. Borsa için yeni yılın ilk gününü yaşamak ve gelişmelere göre gidişat hakkında görüş belirlemek istiyorum. 

Hepinize iyi bir hafta ve bol kazanç diliyorum.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 29.12.2017
    09:32

    Yazılarımdan da anlayacağınız gibi, benim açımdan pozitif gelişmelerin önüne set olan en önemli belirsizlik ABD ile aramızdaki ilişkilerdir. Şu an için üç önemli sorunumuz vardı! Suriye'de PYD'yi destekleyen ABD politikaları, ABD süren dava ... Devamı »

  • 28.12.2017
    09:09

    Bu sözümü ABD süren dava için söylediğimi anlamışsınızdır. O kadar çok spekülasyon yapıldı, o kadar büyük ceza lafları ortalığa atıldı ki, kararı görmeden tekniklere bakarak öngörü yapmaya bir türlü cesaret edemiyoru... Devamı »

  • 27.12.2017
    08:52

    Arkadaşlar, Bugün beklenti yazım olmayacak. Özel bir gündem yok. Son dönem yazdıklarımızın içerikleri geçerli. Gördükçe tekniklerine göre hisse paylaşımlarımı sürdüreceğim. Gerçekleşenleri de kapatacağım. A&cced... Devamı »

  • 26.12.2017
    11:30

    Arkadaşlar, Öncelikle başta yeni gold üyelerimiz olmak üzere önceden okumamış olan tüm üyelerimiz ''Siteyi Tanıyalım!'' kısmını dikkatlice okusunlar. Böylece sitenin tüm bölümlerini ve bu kısımların amacını detaylıca &o... Devamı »

  • 26.12.2017
    09:32

    Yabancı fon yöneticileri Noel tatilinde olduğu için piyasa hakimiyeti yerli oyuncuların hakimiyetinde. Bugün Avrupa tatilde. ABD tatilden dönüyor. Yarın fon yöneticileri işlerinin başına dönmeye başlarlar ama bir kaç gün daha hakimiyet yerlilerde kala... Devamı »