Haftanın Önemli Gündemleri!

22.11.2016 09:26
  •  A 

Bugün yapılacağı açıklanan EKK(Ekonomi Koordinasyon Kurulu) toplantısının, sabah saatlerinde yapılan açıklama ile, başbakanın program yoğunluğu nedeniyle iptal edildiği açıklandı. Açıklama üzerine dolar kurunda kısmi bir yukarı hareket görülüyor. Kurlarda yeni rekorlar yaşanacak olursa, Merkez Bankası faizi arttırsın beklentileri artabilir.

Avrupa Parlamentosu Türkiye Oylaması!
           Bu haftanın diğer önemli bir konusu da, 24 Kasım tarihindeki AP Türkiye oylaması olacaktır. 22 Kasım'da yani bugün AP Türkiye ile müzakerelerin geçici süre ile dondurulmasını tartışacak. 24 Kasım'da ise bu konuyu oylayacak. Ancak oylama sonucu çıkacak kararın bağlayıcılığı yok. Sadece tavsiye özelliği bulunacak. AB'nin eğer dondurulsun yönünde bir karar çıkacak olursa, bu karara uymasını beklemiyorum. Lakin, eğer böyle bir karar çıkarsa, karşılıklı gerginlikler artabilir.

TCMB Perşembe Toplanıyor!
            24 Kasım tarihinde hem AP oylaması var, hem de TCMB Para Piyasası Kurulu'nun toplantısı var. Dolar'da yaşanan yükseliş karşısında PPK'nın faiz müdahalesinin olup-olmayacağına bakılacaktır. Şahsen olmamasını doğru buluyor ve olmayacağını düşünüyorum. Ancak, Dolar kurunda 3,40 üzerinde yeni rekorlar yaşanacak olursa, TCMB yoğun bir faiz baskısı altında kalır.

Bakalım bu gündemlerin yansımaları ne olacak göreceğiz. 
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 21.11.2016
    09:40

    Saymak ile bitmeyecek risk ve belirsizliklerimizin en yakın ve sıcak olanı olanı sanırım 24 Kasım'da AB'nin yapacağı müzakereleri dondurma oylaması olacaktır! AB içinde Avusturya hariç hemen hemen hepsi, Türkiye ile müzakerelerin sonlandırılmasına karşı. Ancak, İlişkilerin yeniden normal çizgisine d... Devamı »

  • 18.11.2016
    09:22

    Günaydın. Arkadaşlar gördüğünüz gibi tüm dünya için FED faiz artışları başlayacak diye ulusal para değerlerinde ciddi bir kayıp yaşanıyor. TL açısından bu kayıp daha çok olarak Dolar kurunda gözüküyor ama, Dolar'a paralel Euro'nun da yükselişe ayak uydurduğunu görüyoruz. Benim ülkeler... Devamı »

  • 17.11.2016
    08:34

    Dolar ve faizdeki yükseliş baskısı durmadığı için BIST de yükselişe geçemiyor. Maalesef dünkü gelişmeler beklenti yazım (Dolar ve Faiz Ateşi Ürkütüyor!) gibi olmadı. Yani Dolar 3,30 üzerine atak yapınca, borsa dün beklentimdeki gibi yükseliş göstermeyip, teknik olarak uyardığım düşüş paralelinde g... Devamı »

  • 16.11.2016
    08:30

    Nedense İyimserim! Özel bir neden yok. Ama Usd, BIST, VIOP tekniklerine bakınca sanki yükseliş yaşanacakmış izlenimine sahip oldum. Zaten dış borsalardan olumsuz ayrıştığımız için son yükselişlerden yararlanamadık. Bunun nedeni olarak da özellikle Dolar kurunda yaşanan yükselişin ve geli... Devamı »

  • 15.11.2016
    08:23

    Teknik olarak tam seviyeleri yazmak gerekirse, 74.238 ve 74.142 BİST için önemli destekler diye düşünüyorum. Eğer bu destekler aşağıya kırılacak olursa, BIST 72.000'li desteklere doğru yeni bir satış baskısı daha yaşayabilir. Hemen söyleyeyim ki, ben şimdilik 74.000'li yakın desteklerin kırılmasını ... Devamı »