Bugün Borsalarda Yükseliş Bekliyorum!

19.01.2016 08:36
  •  A 

Piyasanın düşmesine neden olan Çin borsasında yükseliş görülüyor. Bu nedenle Çin borsasında yaşanan yükselişin Avrupa ve ABD borsalarında da görülmesini bekliyorum. Bence BIST de bu yükseliş tepkisine uyacaktır görüşüdeyim. Olası teknik seviyeleri Destek-Direnç Tablomuzda bulabilirsiniz. 

Bugün PPK Faiz Artışı Yapar Mı?
           Açıkçası bugüne kadar enflasyonun artmasına ve FED'in faiz artışına rağmen faiz artışı yapmayan TCMB'nın bugün de politika faizlerini arttırmasını beklemiyorum. Bu konudaki görüşümü biliyorsunuz; Dolar kurunda 3,075 seviyeleri aşılmadığı takdirde TCMB faizlere dokunmayacaktır. Yeni bir FED faiz artışı yaşanmadan da Dolar 3,075 seviyesini geçmeyebilir.

Normalde enflasyonun yüksek çıkması nedeniyle faizleri arttırması gereken PPK bunu yapmıyorsa, Nisan ayında görev süresi dolacak Erdem Başçı'nın siyasi baskılar nedeniyle bu süre dolana kadar ekstra bir zorunluluk olmadığı takdirde faizleri arttıran merkez bankası başkanı olmak istemeyeceğini düşünüyorum.  

Kısacası bugün PPK faizlere dokunmayacaktır ve BIST de kısmen yükselecektir diye beklentimi tekrarlıyorum. Tabii bu görüşüme paralel hisse bazlı hareketlerin görüldüğü bir gün olacaktır.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 18.01.2016
    09:10

    Yabancı borsalardaki satış baskıları sürüyor. Asya ve batı borsalarına Orta Doğu ülkeleri de dahil oldu. Brent petrolün düşmesi ve 28.42$ seviyelerine inmiş bulunması Orta Doğu piyasalarını da sıkıştırmaya başladı. Aslında brent düştükçe bu durum bizim için kim ne derse desin olumlu bir gelişmedir. ... Devamı »

  • 15.01.2016
    08:57

    Dün bir ara Avrupa borsalarındaki düşüşler % -4'ler civarına gelmişti. Sonra kısmı toparlanmalar başlamasına rağmen yine de % -1 civarı düşüşlerle perşembeyi kapatmışlardı. Avrupa sonrasında ise ABD endekslerinde hızlı yükselişler görüldü ama DOW'un dün yüksek kapatmasına rağmen Çin bugün yine hızlı... Devamı »

  • 14.01.2016
    09:09

    BIST'i ve Türkiye'yi maalesef bir süre daha rahat bırakmayacaklar gibi duruyor. Dün tam acaba BIST yukarıdaki dirençlere mi yöneliyor diyordum, tam da bankalar da hareketlenmeye başlıyor diyordum, yine terör haberi geldi! Diyarbakır'da Çınar İlçesi emniyet müdürlüğüne bombalı araçla saldırıda 5 vata... Devamı »

  • 13.01.2016
    14:32

    Enflasyonu düşürmenin asıl çaresi her alanda yeterli üretimi yapmak, katma değerli üretimi sağlamaktır. Bu nedenle üretimde gerçek bir yapısal reformun başlatılması şarttır. Peki faizleri yükselterek mi, yoksa düşürerek mi üretimi sağlarsınız? Esas olan bu sorunun cevabıdır. Devamı »

  • 13.01.2016
    10:03

    Maalesef dün Sultanahmet'de yine bir terör bombası patladı. Türkiye'nin güneydoğusunda yaşanan teröre, Ankara'da patlayan bombaya rağmen yine de Türkiye'yi ziyaret etmekten korkmayan bir çok yabancı misafirimiz hayatını kaybetti. Maşası oldukları ülke ya da örgütlerin emelleri için terörü kullanan h... Devamı »