BIST'in Asıl Kriteri AKP Kongre Sonucu Olacaktır!

14.08.2014 08:43
  •  A 

         ABD'de kötü veri iyi piyasa alışkanlıkları perakende sonuçları ile geri geldi. Bugün 12:00'de AB için büyüme verisi gelecek. Aynı şekilde Almanya'nın da büyümesi açıklanacak. Bizi ilgilendirecek bir açıklama da, bu sabah açıklanacak olan Haziran ödemeler dengesi rakamları olacak. Saat 10:00'da Haziran ayı cari açık rakamlarımız belli olacak. Ancak tüm bu verilerin toplam etkisi bile 27 Ağustos'ta yapılacak AKP olağan üstü kongresinden çıkacak AKP'nin yeni kadrolarının yaratacağı etki kadar önemli değil diye düşünüyorum.

         Bu nedenle açıklanan ve açıklanacak bu verilere bakarak BIST'in yön bulmasını beklemiyorum. Daha doğrusu şöyle düzelteyim Türkiye için iyi olacak verilerin etkisi sınırlı ve geçici pozitif yansımalar yaratır. Ancak beklenenden kötü gelebilecek cari açık verisinin olumsuz etkisi daha yüksek olur. Bence herşeye rağmen biz yine de 27 Ağustos'a odaklanalım derim. 

        BIST için teknik düşüncelerimi biliyorsunuz, 78.500 altında kalan BIST için alt destek seviyelerine düşme riskimiz sürüyor. Bu nedenle 78.500 üstüne çıkmadan ya da 74.500 - 72.400 aralığına inmeden yeni alım kararları almak için biraz erken olabilir. Hele ki, AKP kongresi sonrası oluşacak yeni ekonomi yönetiminin belirsizliği bu kadar önemli iken, yeni alımlarda sabırlı olunmasını, alım kararları verilecekse % 50 nakit pozisyonların korunarak bu kararların alınmasının doğru olacağını savunuyorum. Ekonomi ekibinin korunduğunu gösteren açıklamalar görürseniz, alım kararlarınızda daha rahat olabilirsiniz. Umarım büyük bir siyasi risk yaşanmadan bu süreci atlatırız.

        Bildiğiniz gibi, Destek-Direnç tablosunda kırılmamış olan önceki veriler geçerliliğini korur. Bu nedenle BIST için yeni destek direnç seviyesi girmeyeceğim. Şimdi müsadenizle ben kendimi çarşaf gibi denize bırakıp, sabah denizinin keyfini yaşamak istiyorum :)
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter;borsaanalizci.com


  • 13.08.2014
    08:49

    Bence arka arkaya gelen kredi derecelendirme kurumları uyarılarının hepsi, siyasi olarak yapılıyor. 27 Ağustos tarihinde yapılacak olağanüstü AKP kongresinden çıkacak AKP'nin yeni kadrolarının, onlar için de yeni AKP'nin başlangıcı olmasından korktuklarını düşünüyorum! Çünkü ben de bundan çekiniyoru... Devamı »

  • 12.08.2014
    08:59

    Başbakan Erdoğan'ın 12'nci cumhurbaşkanı olarak seçilmesinden sonra, AKP'nin yeni genel başkanı, yeni başbakan, yeni ekonomiden sorumlu bakan, belki yeni dış işleri bakanı(Davutoğlu başbakan olursa), yeni maliye bakanı kim olacak, AKP'nin üst yönetimi nasıl şekillenecek belirsizlikleri nedeniyle düş... Devamı »

  • 11.08.2014
    15:49

    Moody's Türkiye'nin bu yıl ve gelecek yıl % 2,5 ve % 3 aralığında büyümesini beklediklerini açıkladı. Cuma günü Türkiye raporunu açıklamayan Moody's seçim sonrası mı açıklama yapar derken, Fith'den uyarı geldi. Fitch, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmış olmasına ra... Devamı »

  • 10.08.2014
    16:19

    Moody's'ten Cuma beklediğimiz Türkiye raporu halen açıklanmadı. Moody's Cuma akşamı yaptığı kısa açıklamada bunun bir rapor olmadığını, önceden açıklanmış tarihlerin kesin olmayabileceğini söyledi. İyi de peki sonuç ne? Vallaha ben de anlamadım! Şimdi kafalar karışmış durumda. Moody's olu... Devamı »

  • 07.08.2014
    09:07

    Cuma günü açıklanacak Moody's Türkiye raporu ve Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlarına yönelik spekülasyonların hakim olduğu günleri yaşıyoruz. Moody's'in kararına yönelik beklentisini açıklayan sanayi bakanının sözleri acaba not indiriminin bilgisi mi alındı diye bir spekülasyo... Devamı »