Moody's Kafaları Karıştırdı!

10.08.2014 16:19
  •  A 

        Moody's'ten Cuma beklediğimiz Türkiye raporu halen açıklanmadı. Moody's Cuma akşamı yaptığı kısa açıklamada bunun bir rapor olmadığını, önceden açıklanmış tarihlerin kesin olmayabileceğini söyledi. İyi de peki sonuç ne? Vallaha ben de anlamadım!

        Şimdi kafalar karışmış durumda. Moody's olumlu-olumsuz çıkacak bir raporun cumhurbaşkanı seçimlerine etkisini düşünerek mi bunu yaptı, yoksa bir rapor açıklamayarak Türkiye'nin notunu sessizce teyit mi etmiş oldu? Muhtemelen bunu Pazartesi seçim sonuçlarından sonra öğreniriz diye düşünüyorum. Ancak mevcut durumu teyitlecek bir sonuç açıklanacaksa, bunun için seçim sonrası beklenmezdi, eğer seçimden sonra bir rapor açıklanacaksa, acaba olumsuz bir içerik mi taşıyacak şüphesini taşıyorum! 

        Çarşamba ve Perşembe günü yazdığım yazılarda not inerse daha alt desteklere inilmesini beklediğimi yazdım. Ben inmez diye düşünüyorum dedim ama, inerse ne olacağı hakkında düşüncemi biliyorsunuz. Umarım uyarılar olsa da, bir not indirimi olmaz. Ancak belirttiğim yazılarım çok net, not teyitlenirse ve başbakan cumhurbaşkanı olursa da, olası yükselişlerde hedefler görüldüğü zaman realizelerin yapılıp, olası belirsizliklerin akıbetini izlemek doğru olur diye düşünüyorum. Çünkü başbakanın ve yakın çevresindeki kişilerin son dönem yapmış oldukları açıklamalar siyaseten bir çok belirsizliğin önümüzde  durduğunu işaret ediyor.

        Bu arada bir kaç ay öncesinden tarihlerini sizlerle paylaştığım ikinci yaz tatilime Pazartesi sabah çıkıyoruz. Bu hafta sizlerle tatilden iletişim kuracağım. Pazartesi öğle saatlerine kadar araba kullanıyor olacağım için sanırım ancak ikinci seans öncesi ekranımı açmış olurum.

        Açılacak sandık sonuçlarının ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim. 

        Hepinize iyi Pazarlar... 
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter;borsaanalizci.com


  • 07.08.2014
    09:07

    Cuma günü açıklanacak Moody's Türkiye raporu ve Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlarına yönelik spekülasyonların hakim olduğu günleri yaşıyoruz. Moody's'in kararına yönelik beklentisini açıklayan sanayi bakanının sözleri acaba not indiriminin bilgisi mi alındı diye bir spekülasyo... Devamı »

  • 06.08.2014
    08:48

    Fitch ile birlikte yatırım yapılabilir ülke notu aldığımız ikinci kurum olan Moody's, Cuma günü Türkiye raporunu yayınlayacak. Moody's'in not indirimi yapmayıp, ciddi uyarılar yapmasını bekliyorum. Ancak dün bir tv.programında konuşan ekonomi bakanı Nihat Zeybekçi, Moody's tarafından beklentisinin o... Devamı »

  • 05.08.2014
    15:20

    Kredi derecelendirme kurumları bir ülke için rapor açıklamadan evvel, hükümet ve TCMB gibi bazı yetkililerle bu raporu paylaşıyorlar. Sonra kamuoyuna raporu açıklıyorlar. Öğleden önce ekonomi bakanı N.Zeybekçi, Moody's için açıklayacağı rapor ile ilgili olarak, beklentisinin pozitif değil, negatif y... Devamı »

  • 05.08.2014
    09:15

    Musul Konsolosluğumuzun çoluk-çocuk neredeyse tüm kadrosu ISİD'in elinde halen tutsak ama hiç bahsi geçmiyor. Medya yasağının olması da bu konuda haber yapılmasına engel oluyor. Ama ISİD krizi sadece ellerindeki Türk vatandaşlarıyla sınırlı değil. Son günlerde Irak'ta ISİD ile Kürt'ler arasında çok ... Devamı »

  • 04.08.2014
    08:44

    Çetin bir haftaya girdiğimiz kesin ama, buna son çıkış demek ve mecaz anlamıyla kullandığım bu cümleye bakarak, borsadan çıkmak gerekir diye düşünmek de doğru olmaz. Bu nedenle bir süredir yaptığım uyarıya uygun olarak % 50 - % 50 nakit ve hisse pozisyonu korunarak haftaya girebiliriz. ... Devamı »