Köprüden Önceki Son Çıkışta mıyız?

04.08.2014 08:44
  •  A 

         Çetin bir haftaya girdiğimiz kesin ama, buna son çıkış demek ve mecaz anlamıyla kullandığım bu cümleye bakarak, borsadan çıkmak gerekir diye düşünmek de doğru olmaz. Bu nedenle bir süredir yaptığım uyarıya uygun olarak % 50 - % 50 nakit ve hisse pozisyonu korunarak haftaya girebiliriz. 

          Bugün enflasyon verimiz açıklanacak. Bu sene enflasyon hedefimizden uzak kalacağız görüşündeyim. Bu nedenle bugün açıklanacak enflasyonda küçük bir düşüş yaşansa bile, çok kalıcı olmayabilir. 

          Cuma Moody's, Pazar günü de cumhurbakanlığı seçimi var. Moody's'den kısmi uyarılarla riski atlatırız düşüncesindeyim. Benim için en önemli risk seçim sonuçları olacaktır. Başbakan Erdoğan kazanırsa, AKP'nin yeni genel başkanı ve yeni başbakan gündemin yeni riskleri olabilir. Yok eğer başbakan Erdoğan seçimi kazanamazsa, o zaman da 2015 seçimleri dahil, bir çok konuda yeni ve çok daha önemli riskler ortaya çıkacaktır. Erdoğan'ın kazanması değil ama , kaybetmesi yabancı fonlardan ciddi satışların gelmesine neden olabilir. Bu nedenle eğer başbakan seçim sandığından cumhurbaşkanı olarak çıkamazsa, bu takdirde % 50'den de fazla nakite dönerek akıbeti biraz görmek daha doğru olabilir görüşündeyim. Ülkemiz için hangi sonuç hayırlı ise o olsun diyorum. 

          Tüm Borsalarda Düzeltme Yaşanıyor!
          İçeride ve dışarıda gayet normal bir düzeltme yaşandığı görüşündeyim. Zaten gelişmiş borsalar ve BIST için teknik düzeltme risklerine dikkat çekiyorduk. O nedenle ne oluyor diye paniğe gerek yok. Ama seçim sonuçlarından yukarıda bahsettiğim riskli sonuç çıkacak olursa, o zaman BIST'in düzeltmesi oldukça alt seviyelere kadar sürebilir. Şu an için 80.933 - 80.695  ve 80.300 BIST'in yakın düzeltme destekleri. Cuma günü 80.933 desteğine uygun bir alım tepkisi gördük. Eğer yaşanan bu düzeltme sonrası gelen yükselişler yeniden aşağı yöne dönerse, 80.300 seviyesinin aşağı kırılması halinde Cuma günü yazdığım beklenti yazımın içinde de yer alan 79.837 - 78.487 alt destekleri de görülebilir. Bu seviyelerin hepsi sağlıklı bir düzeltmenin içerisinde yer alan normal piyaa tekniklerine uygun seviyelerdir. 

           Yaşanan düşüş teknik bir düzeltme hareketinin yansımaları  olduğu için, Cuma destek-direnç tablosunda dikkat çektiğim aygaz, tuprs gibi bağımsız hisse yükselişlerinin de olduğunu görebiliriz. Benzeri hareketler bu hafta da sürebilir.

           Hepimiz ve ülkemiz için hayırlı bir sonla sonuçlanacak bir hafta ve seçim diliyorum. 

 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter;borsaanalizci.com


  • 01.08.2014
    08:58

    Neden aramaya gerek var mı? Neden bir süredir olası realizelere yakın olduğumuz uyarılarını yapıyoruz? Neden pozisyonlar teknik hedeflerine ulaşıp gerçekleşirse, bir süre BIST'in yönü netleşene dek izleyici olmalı diyorduk?. Neden ille de yeni hisse alacağım diyen olursa, % 50 nakit varlık korunarak... Devamı »

  • 31.07.2014
    08:59

    Jackson Hole Toplantısı 12 FED şubesinden birisi olan Cansas City FED 1970'li yıllardan beri Cansas City'de bir sempozyum toplayarak FED başkanlarının, önemli merkez bankalarının başkanlarının, kanaat önderlerinin, bankacıların ve devlet adamlarının gündem konularındaki fikirlerini akademik ... Devamı »

  • 25.07.2014
    08:51

    Pazar günü son iftar açılacak ve bir ramazanı daha bitirmiş olacağız. Şimdiden tüm Müslümanların mübarek Ramazan Bayramını, tüm vatandaşlarımızın da bayram tatilini kutlarım. Bayramda tatile gidecekler, lütfen hiç bir şey kaçmıyor. Gidecek olduğunuz yer orada duruyor. Sizleri sevenlerin olduğunu, eş... Devamı »

  • 24.07.2014
    08:50

    Bayram tatilini sayarsak, önümüzdeki hafta ilk üç gün tatil olacak. Bu nedenle beş günlük bayram belirsizliğinden çekinenler için Çarşamba günü yani dün, son satış günü idi. Bu nedenle dün bayram belirsizliğinden çekinenlerin satışları gelmiş olabilir. Bugün ise bu risk bitmiş durumda. Bu nedenle gü... Devamı »

  • 23.07.2014
    09:10

    Endeks için yorumlarımı çok net olarak son bir haftalık yazılarımdan biliyorsunuz. Bu nedenle çok kısa bir beklenti yazacağım. BIST'i teknik kriterlerine göre takip edeceğiz. Bu seviyeleri zaten beklenti yazılarımdan ve Destek-Direnç Tablosundaki teknik seviyelerden biliyorsunuz. BIST bulun... Devamı »