Yabancılar Tatile Girdi

23.12.2013 09:05
  •  A 

    Yabancılar christmas-yeni yıl tatiline başladılar. Bu nedenle işlem hacminin az olduğu bir hafta yaşayabiliriz.

    Gelişmiş batı borsalarında, FED sonrası rekorları kırılırken, maalesef biz içeride yolsuzluk gözaltıları nedeniyle ortaya çıkan gündemin karşılıklı operasyonları ile savruluyoruz. Bu ortamda yorum ve tahmin yapmanın güçlüğünü kabul edersiniz. İnanın ben de aynı güçlüğü yaşıyorum. Bu nedenle teknik Destek-Direnç Tablosu seviyelerine sığınıyorum. Bu seviyelerin aşağı ya da yukarı kırılmalarına göre, bir sonraki seviyenin görülmesini bekleyeceğim. 

    Geçen hafta BIST'in düşmesinde en büyük etkisi olan hisselerden birisi Emlak Konut'un, emniyet müdürlüğüne çağrılmış olan Gm. ve yönetim kurulu üyeleri görevlerine başladıkları için, ekgyo'nun yukarı tepkisi ile haftaya başlayabiliriz. Tabii bu nedenle de BIST yükselişi ile başlamamız da büyük ihtimal. Ancak tabii tutuklamalarla ilgili gelişmeleri ve devamından gelecek haberleri bilmiyoruz. 

    BIST teknik olarak 70.000 üstünde kalabilmeli. 70.000 altında kaldığı takdirde, destek-direnç tablosundaki alt desteklere inme riski kuvvetlenir. Ben açılışın 70.000 üstünde olmasını bekliyorum, ama devamı ne olur öngöremiyorum.   

    TCMB Ek Sıkılaştırma Uygulayacak
     İçinde bulunduğumuz ortam nedeniyle, TCMB'nın uyguladığı sıkılaştırıcı tedbirler de dövizin ateşini söndüremedi. Teknik olarak Dolar'ın 2.0984 direncine takılmasını bekliyorum. Eğer bu direnç geçilirse, yeni bir kur atağı daha yaşarız ki, stresler iyice artar.   

      Umarım ülkemiz en kısa zamanda bu kaos ortamından çıkar. 

      Hepinize iyi bir hafta dilerim.

      Saygılarımla
 

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter;borsaanalizci.com


  • 20.12.2013
    08:59

    FED sonrası gelişmiş ülke borsalarında ciddi yükselişler yaşandı. Yazık ki biz bu şansı kaçırdık. 5-10 Milyar Dolar'lık bir indirim halinde bunun BIST tarafından olumlu algılanacağı görüşümü bir kaç hafta öncesinden yazmıştım. FED bizim için de olumlu algı yaratacak bir oran olan 10 Milyar $ indirim... Devamı »

  • 19.12.2013
    08:36

    Aylardır ne zaman tahvil azaltımını başlatacak diye merak edilen FED, nihayet bu süreci başlattı. FED'in görevi bırakacak olan başkanı Bernanke, tahvil alımlarında 10 Milyar $'lık azaltıma gidildiğini ve bu uygulamanın Ocak ayından itibaren başlayacağını açıkladı. Böylece, Yellen'e bırakmadan tahvil... Devamı »

  • 18.12.2013
    09:16

    Herkesin gözü FED başkanı Ben Bernanke'den gelecek kararlardayken, dün hiç beklenmedik bir anda emniyetin gözaltı operasyonları yaşandı. Öyle ki, göz altına alınanlar ya da ifadesine başvurulanlar arasında üç bakanın oğlu, bazı bürokratlar, bir kamu bankasının genel müdürü, önemli iş adamları, beled... Devamı »

  • 17.12.2013
    14:59

    BIST'de yaşanan düşüş, beklenmeyen anda ve bu sabah yapılan gözaltı operasyonu nedeniyle yaşanıyor. Bu düşüş teknik gerekçelerle ya da FED yüzünden olmadığı için, akıbeti hakkında bir şey söyleyemiyorum. Ancak Gezi olayları sonrasında Türkiye için en önemli belirsizliğin FED değil de 2014 seçimleri ... Devamı »

  • 17.12.2013
    09:01

    Bugün TCMB Para Piyasası Kurulu toplanacak. 17-18 FED toplantıları öncesinde faiz politikası ile ilgili bir değişikliğe gitmesini beklemiyorum. Belki sıkılaştırıcı para politikası açısından bir takım ek kararlar açıklanabilir. Bunun dışında FED'in kararlarını bekleyecektir görüşündeyim. Bir İ... Devamı »