SPK'ya Aykırı İşlerle İşimiz Olmaz!

24.09.2023 15:30
  •  A 

Değerli Üyeler ve site ziyaretçileri!

Trade amaçlı whatsApp grupları SPK açısından yasaktır, sakıncalıdır. Üye olmak dahi suç unsuru yaratabilir. Son dönem birçok bilinen kişinin adı kullanılarak yurt içi, yurt dışı borsalarda, hisselere, emtialara ve kriptolara yatırım ve yüksek kazanç vaadleri ile insanların dolandırılmaları yönünde haberler artmaya başladı.

Lütfen bu tarz reklamlara inanmayın. Dolandırılmak bu kadar da basit olmamalı. TV, radyo ekranlarında kamu spotları ile bile uyarılar yapılmasına rağmen, bu tarz yatırım danışmanlığı hizmeti verdiklerini söyleyen gruplara üyelik yaptıklarını söyleyen yatırımcı sayılarının arttığı haberlerini okuyoruz. Zaman zaman bana da whatsApp grubumuz olup-olmadığı soruları geliyor. Şimdiye kadar SPK'ya aykırı hiç bir yapının içinde yer almadık. Hiç bir zaman whatsApp grubumuz olmadı.

Yatırım danışmanlığı ve portföy yönetimi yetkisi sadece aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve bankaların ilgili birimleri tarafından yapılabilir. SPK tarafından yetki verilmiş bu kurumlar dışında kimseye itibar etmeyin, illegal işlerin, grupların içlerinde yer almayın. İlgili grupları kuranların, ya da içinde yer alanların gerçekleştirdiği yasal olmayan ve suç teşkil eden eylemlerden dolayı, masumane niyetle bile ilgili gruplar içinde yer almanızdan ötürü soruşturmaya tabi olabilirsiniz. 

Sitemizde de kurulduğu 2010 yılından bu yana sadece temel ve teknik analize dayalı görüşlerimle ilgili paylaşımlar yapılır. Hiç bir şekilde portföy yönetimi, portföy danışmanlığı yapılmaz. Sitenin süreleri ile ilgili üyelik bedelleri dışında, başka amaçla bir para istenmez. 

Lütfen kendinizi sosyal medyada dolandırıcılara yem yapmayınız... Resmi olmayan kurumlardaki kendi hesaplarınız dışında hiç bir yere, kuruma veya kişiye yatırım amaçlı para yollamayınız. 

İyi pazarlar


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 22.09.2023
    14:37

    20 ve 22 Eylül tarihli Ekotürk tv. skype bağlantılarım siteye yüklenmiştir! Devamı »

  • 21.09.2023
    14:01

    TCMB PPK 500 baz puanlık bir artışla, Politika Faizini %30'a çıkarttı,. Beklentiler kapsamında bir artış yapılmış oldu. TCMB Para Politikası Kurulu'nun (PPK) faiz oranlarına ilişkin açıklaması asağıda bulunuyor: Toplantıya Katılan Kurul Üyeleri Hafize Gaye Erkan... Devamı »

  • 13.09.2023
    12:28

    İlgili listeyi bilanço değerlendirmelerimdeki beklentilerimle birlikte takip edin. UVYH listesi biraz karışık oluyor diye, artık oraya ekleme yapmadan direkt bilanço değerlendirmelerimde yeni beklentiler eklemiş oluyorum. Sadece diğer listeye bakıp da sayı çok azaldı diye düşünmeyin. Devamı »

  • 12.09.2023
    13:21

    Az önce Migros kasasında ödeme yapıyordum. Sanırım beni tanıyan bir kasiyere denk geldim. Borsanın ve özellikle halka arzların herkesi borsaya çektiğini söyledi. Var mı halka arz hisseleriniz dedim, evet var dedi. Ama neden enerjiler çok düştü diye sordu! ... Devamı »

  • 11.09.2023
    10:05

    (Yenileme) İşsizlik oranı Temmuz ayında % 9,4 seviyesinde gerçekleşti Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2023 yılı Temmuz ayı Hane halkı İşgücü Araştırması'nın sonuçlarını açıkladı. TÜİK'in konuya ilişkin haber bulten... Devamı »