Destek-Direnç Tablosunu Kullananlar!

03.08.2023 12:24
  •  A 

Öncelikle ''Siteyi Tanı'' kısmında yer alan, sitenin tüm bölümlerinin izah edildiği kısmı tüm üyelerimizin çok iyi okumalarını rica ediyorum. Bu kısımda izahı olan DD Tablosu(Destek-Direnç)'nun nasıl takip edilmesi ve kullanılması gerektiği yazılı.

Bir süredir düzeltme endişem nedeniyle yeni al/sat öngörüsü vermekte zorlanıyorum. Ama bu esnada gördüğüm teknikleri DD tablosunda paylaşmayı sürdürüyorum. Eğer bu tabloyu okumayı ve kullanmayı biliyorsanız, benden yeni al/sat öngörüsü bile beklemenize gerek olmadığını göreceksiniz.

Şimdi bu vesile ile, bu tabloyu kullanmayanların 15 gün geriye giderek, DD Tablosunda yer almış olan hisselerin sonraki gelişimlerini bugüne doğru gelerek incelemelerini istiyorum!

Son olarak da, DD Tablosunu hak ettiği gibi kullananlardan geri dönüşler istiyorum. Ki, bu tablonun önemi bakalım ne kadar anlaşılmış görelim. 

Kısacası benim bu sıra az teknik analiz al/sat öngörüsü veriyor olmam, DD Tablosunda paylaşımlar sürüyorsa, sizler için çok da kayıp olmaması lazım. Misal sigorta sektörünü nedense kaçırdım. Al/sat tablosunda çok yeni öngörü yapmadım. Ama hareketleri öncesi dip yaptıkları günlerden DD Tablosuna girdiklerini görebilirsiniz.

Tablonun özelliklerini yeni okuyacaklar için hatırlatma yaparak bilgilendirmemi bitiriyorum! Tabloda yer alan teknik seviyelerden kırılanlar desteklerse, altta yer alan sıralı destekler yeni teknik beklentiler olur. Kırılan destek seviyesi ise, düşüş yönlü hareket beklenir. Bu durumda elinizdeki hisseyi alttan yerine koymak için verip alttan almayı deneyebilirsiniz. Ya da, hisse vioplarında satım yönlü işlem yapabilirsiniz.

Aynı şekilde, eğer kırılan direnç seviyesi ise, sıralı üst dirençler yeni teknik beklentiler olur. Bu durumda yükseliş beklentisi var demektir. Kırılan bir direnç sonrasında, bir üstte yer alan dirençlere kadar olan getiriler sizler için yeterli ise, dirençler kırıldığı zaman alım yapabilir, ya da vadelide alım yönlü kontrat işlemi yapabilirsiniz.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 03.08.2023
    10:05

    (Yenileme) Temmuz ayında yurt içi üretici fiyat endeksi yıllık %44,50, aylık %8,23 arttı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı Temmuz ayı yurt içi üretici fiyat endeksi verilerini açıkladı: TÜİK'in konuya ilişkin haber bülteni aş... Devamı »

  • 03.08.2023
    10:00

    Tüketici fiyatları Temmuz ayında aylık +9.49% (beklenti: +9.42% önceki ay: +3.92%)- TÜİK Tüketici fiyatları Temmuz ayında yıllık +47.83% (beklenti: +47.72% önceki ay: +38.21%)- TÜİK TÜFE, 12 aylık ortalamalara göre Temmuz ayında... Devamı »

  • 27.07.2023
    23:14

    Değerli Üyeler, Sitenin başlangıcı olan 2010 yılından beri, sizlere faydalı olacağını düşündüğümüz konularda siteyi geliştirerek devam ediyoruz. Son olarak uzun vadeli yatırım hisseleri bölümünde bilanço değerlendirmeleri de yapmaya başlamıştım... Devamı »

  • 27.07.2023
    15:22

    Avrupa Merkez Bankası ECB de, 25 baz puan faiz artışı yaparak, politika faizlerini %4,25'e yülsetti. Dün de FED 25 baz puan artış yapmış ve politika faizlerini %5,25 - %5,50 aralığına yükseltmişti. Devamı »

  • 20.07.2023
    16:14

    Değerli Üyeler, Ekran başından kalkmak zorundayım. Klavye ve mouse dokunduğum an çok can yakan bir ağrı başlıyor. Devam edemeyeceğim bu yüzden. Devamı »