Kademeli Alım Öngörülerim Gelebilir!

14.09.2022 10:15
  •  A 

Yükselişin çok sert geri gelişleri yaşanıyor. Bu nedenle hisse bazlı yeni öngörülerim gelmeye başlayabilir. Ama dönüşün sertliği nedeniyle, oldukça kötü yakalanalar zorunlu satışlar yapmak zorunda kalacaklardır. Muhtemelen krediden uzak durun desek de, bu yükselişin kazancını daha da katlayayım diye kredi kullananlar da maalesef yakalanmışlardır. Bu yüzden düşüş biraz daha sürerse kredi satışları da gelebilir.

İşte bu yüzden olası yeni alım öngörülerimde kademeli alım planlayınız. Yani bu ne demektir? Düşüşün devamı olabilir. Ne kadar olacağını bilemeyeceğimiz için, düşüşün alım fırsatlarını da kaçırmamak adına alım yapsak da, düşüş devam ederse daha da alt desteklere inmesi halinde oralardan da alma imkanı olsun diye, alım gücünüzü bir kerede bitirmemek demektir. Yani göreceğiniz tüm alımları bu endeks kademesinin alımları diye büşünün. Alım yapacaksanız, geriye de nakitinizin en az yarısını bırakarak alım yapmayı tedbirli bir davranış olarak görüyorum. 

Satıştan korkarken, hisse özelinde iyi bilançolar ve geri alımlar nedeniyle pozitif ayrışanlar da, tam yeniden yükseliş mi başlıyor derken aniden yağmaya başlayan yeni satışları da görebiliriz. Bu yüzden korkularımızın bir süre daha devam etmesi doğru olur. Hatta, ben kademeli öngörüleri yapsam, bitirsem sonrasında yeniden düşerek maliyetli öngörülerde yakalanabiliriz. Maliyetli beklemeyi göze alarak alım yapılması gerektiğini biliniz. Burada esas olan bilanço ederine göre iskontolu olan hisseleri almaktır. Ters yakalansak da, en azından ederinin yüksek olduğunu bilmek, kısmen de olsa güven verecektir.

Umarım bu süreci en az kayıp ve en yüksek kazançla kapatırsınız.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 13.09.2022
    22:33

    Ana sayfa videolar içinde son bağlantılarımı bulabilirsiniz. Her ikisini de izlemenizi öneririm. Devamı »

  • 13.09.2022
    18:20

    Yıllık bazda %8 artması beklenen üretim artışı %2.4'de kaldı. Aylık bazda ise beklentilerin tersi bir gelişme ile %6.2 düşüş yaşandı. Sanayi üretimi haziranda aylık yüzde 1.4, yıllık yüzde 8.8 artış göstermişti. Devamı »

  • 13.09.2022
    18:15

    Konu hakkındaki Dünya Online haber detayı şu şekilde; ABD'de Ağustos ayı tüketici enflasyonu yıllık bazda yüzde 8,3 oldu. Enflasyonun yavaşlamaya devam etmesi ve yüzde 8.1 civarında gelmesi bekleniyordu. Yıllık enflasyon &u Devamı »

  • 12.09.2022
    17:30

    Temmuz cari açık 4 Milyar dolar olurken, 12 aylık cari açık ise 36.6 Milyar Dolar'a çıktı. Artan enerji Devamı »

  • 08.09.2022
    15:16

    ECB, %0.50 olan politika faizlerini 75 baz puanlık artışla %1.25'e yükseltti. Bir hafta öncesine kadar hiç yapmaz denirken, 75 baz puan şimdi normal gibi yorumlanıyor:) Herşe algılara göre yönetiliyor. Devamı »