Düşüş Alım Fırsatı İse Neden Yeni Öngörü Yok?

30.01.2020 13:47
  •  A 

YaÅŸadığımız düÅŸüÅŸün virüs nedeniyle yaÅŸanan panikten kaynaklandığını ve düÅŸüÅŸün alım fırsatları yaratacağını söylediÄŸimi biliyorsunuz. Peki bugün bin kûsur puan eksiye düÅŸen ve sonra neredeyse artı olan BÄ°ST'de neden yeni öngörüm yok?

Bugün dünya borsaları dahil yaÅŸanan düÅŸüÅŸler, Dünya SaÄŸlık Örgütünün acil toplanma kararı nedeniyle yaÅŸandı. Toplantıdan krizin boyutu ile ilgili riskli açıklamalar çıkar mı korkusu nedeniyle düÅŸüÅŸlerin olduÄŸunu düÅŸünüyorum. 

Ä°ÅŸte bu nedenle toplantı sonucundaki açıklamaları görmek istiyorum. EÄŸer riskli açıklamalar duyarsak, düÅŸüÅŸlerin devamını yaÅŸayabiliriz. Olumlu bir takım açıklamalar ise, hemen pozitif yansımalar yapar. Ama ben henüz virüsün geliÅŸimi konusunda risklerin ciddiyetini koruduÄŸu görüÅŸündeyim. Bu nedenle önce toplantı sonuçlarını duyayım, sonra karar vereyim kararındayım. Gerekirse çok iyi haberler çıksın da bugün görülen fırsatları kaçırmış olalım. Nasılsa sonrasında eldekiler hedeflerine gidince herkes mutlu olur. Sadece ek mutluluk ve ek karlar kaçmış olur. Ama tersi bir açıklama halinde son öngörülerde gördünüz nasıl ters yakalanabiliyoruz. Aynı duruma yakalanmak istemiyorum.

Çin'de tüm ligler tatil edildi. 
              Rusya Çin sınırını kapatma kararı aldı haberleri var. Risk üst düzeye çıktı denirse, tüm dünya Çin'i izole etme kararı alabilir. Bu saÄŸlık riskinin yanı sıra, ticaretin de karşılıklı durması demek olur. Bu durum borsalardaki birçok ÅŸirkete farklı yansımalar yapabilir. Ä°zlemek tedbirli bir davranış olacak gibi duruyor.

Biraz sabır göstereceÄŸiz. Sonrasında inÅŸallah dünya bu riski de atlatacaktır. Sadece bunun zamanı ÅŸimdilik erken olabilir.


    Saygılarımla
    Aydın EroÄŸlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_