SERMAYE PİYASALARI ve BORSA UZMANLIĞI SERTİFİKA PROGRAMI!

12.01.2016 10:55
  •  A 

             Bugün sizlere çok yararlı olacağına inandığım bir eğitim programının duyurusunu yapmak istiyorum!

             INFORCE Eğitim ve Danışmanlık Ltd. Şti. ile Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi tarafından internet üzerinden düzenlenen, BORSA İSTANBUL, FOREKS, FİNNET ve BORSA GÜNDEM tarafından desteklenen “SERMAYE PİYASALARI ve BORSA UZMANLIĞI SERTİFİKA PROGRAMI” 9 Şubat 2016 tarihinde başlıyor. 

             72 saatlik bu sertifika programını, birikimlerini sermaye piyasaları ve borsalarda değerlendiren veya değerlendirmek isteyen yatırımcıların yatırım yapmanın temel prensipleri konusunda uzmanlaşmalarına yardımcı olacak, risk ve getiri tercihlerine en uygun stratejileri izleyerek portföylerini nasıl oluşturmaları gerektiği konusunda da bilgi sahibi olacakları yararlı bir eğitim olarak görüyorum.

            Programda sermaye piyasalarında işlem gören finansal araçlarının özellikleri, piyasaların işleyiş esasları, veri yayın ekranlarının kullanımı, analiz yöntemleri, portföy ve risk yönetimi, alım-satım stratejilerinin geliştirilmesi, yatırımcı psikolojisi, mevzuata aykırı fiiller, yatırımcı hakları, makro ekonomik verilerin yorumlanması, elde edilen gelirlerin vergilendirilmesi gibi konular üzerinde duruluyor. 

             İnternet üzerinden düzenlenmesi sebebiyle Türkiye’nin her yerinden düşük bir maliyetle katılımın mümkün olduğu bu programın sonunda katılımcıları seçkin aracı kurumlarda staj, FOREKS veri yayın ekranı ve FİNNET yazılımlarına 1 ay ücretsiz erişim gibi hediyeler de bekliyor.Program hakkındaki ayrıntılı bilgiye aşağıdaki bağlantıyı tıklayarak erişebilirsiniz:

http://inforceed.com/tr/Egitim/67-sermaye-piyasalari-ve-borsa-uzmanligi-sertifika-programi

             İMKB ve VİOP kadrolarında uzun yıllar yönetici olarak yer almış yakın arkadaşlarımın kurduğu  INFORCE Eğitim ve Danışmanlık ile bir süre evvel ben de, Dokuz Eylül ve Ege Üniversitesi öğrencilerine yönelik finansal piyasalar sunumlarında bulunmuş, öğrencilerin yaşanan gelişmeler hakkında bilgilendirilmesine yönelik çalışmalarına destek vermiştim. 

             Bir çok üyemiz benden benzer bilgilendirme eğitimleri yapmamı istiyordunuz. Eğitim konusunda benden çok daha donanımlı olan arkadaşlarımın bu sertifika programın yararlı olacağını düşünüyorum. Bu fırsatı kaçırmayın derim.

 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 11.01.2016
    11:48

    Bakan Mehmet Şimşek'in söylediklerinden bazıları şunlar; OVP'a göre bir üretim paketi üzerinde çalışılıyor. AR-GE paketi üzerinde çalışılıyormuş ve yakında meclise gelecekmiş. Enflasyonun yeniden % 5'e inmesi için ne gerekiyorsa yapılacakmış. Gıda fiyatları için gereken tedbirler alınacakmış... Devamı »

  • 11.01.2016
    10:06

    Cari işlemler dengesi Kasım ayında -2.1 Milyar Dolar oldu. (Beklenti; -2.1 Milyar Dolar) Ocak-Kasım dönemi -27 Milyar 837 Milyon Dolar Net hata ve noksan Kasım ayında +203 Milyon Dolar Net hata ve noksan Ocak-Kasım döneminde + 11 Milyar 908 Milyon $ Ka... Devamı »

  • 11.01.2016
    09:38

    Yazının son kısımlarındaki revizeleri kontrol ediniz.   Devamı »

  • 08.01.2016
    15:31

    ABD tarım dışı istihdam verisi +292.000 kişi geldi(Önceki; 211.000) Bir önceki ay tarım dışı istihdam değişimi aylık + 252.000 kişi olarak revize edildi. Beklentilerin üzerinde gelen veri FED faiz artışı riski nedeniyle satış baskısı yaratabilir.   Devamı »

  • 08.01.2016
    10:01

    Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya göre % 0.9 azaldı. (TUİK) Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre % 3.5 arttı. Kasım ayında perakende satış hacmi bir önceki aya göre % 0.7 arttı.   Devamı »